Scholieren op empathie-avontuur gestuurd

NOORDOOSTPOLDER • Di 30 januari 2018 | 12:39 • Dinsdag 30 januari 2018 | 12:39
Ruim 500 leerlingen van ROC Friese Poort in Emmeloord en Urk gaan deze week op empathie-avontuur. Op een locatie buiten de school laat het ROC de scholieren terechtkomen in situaties waarin ze normaal gesproken niet belanden. Ook maken ze kennis met mensen die ze in hun dagelijkse leven niet zo snel zouden ontmoeten. 

De school hoopt dat de jongeren door de activiteit meer begrip en interesse voor andere mensen krijgen. Volgens het ROC is dat handig, als voorbereiding op het werk dat studenten van bijvoorbeeld een studierichting als maatschappelijke zorg later zullen gaan doen.

Verloren koffers als rode draad
Speciaal voor het empathie-avontuur is een bedrijfspand omgetoverd tot een vliegveld. Na een instructiefilm trekken de leerlingen van ruimte tot ruimte. Onderweg vinden ze allerlei verloren koffers. Aan de hand van de inhoud moeten de scholieren zich een beeld vormen van de eigenaars van de koffers.

Later op de dag worden de studenten gekoppeld aan een persoon over wie ze zo veel mogelijk te weten moeten zien te komen. Dat kan een directeur van een bedrijf zijn, maar ook een wethouder of asielzoeker.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel