Onder de Toren volgende week open, maar niet klaar

EMMELOORD • Di 30 januari 2018 | 13:00 • Dinsdag 30 januari 2018 | 13:00
De belangrijke verbindingsweg Onder de Toren in het centrum van Emmeloord gaat begin volgende week weer open. Dat meldt de gemeente Noordoostpolder.

De weg was ruim twee maanden afgesloten voor rioleringswerkzaamheden en de aanleg van een rotonde bij de Espelerlaan en de Julianastraat. Veel inwoners van Emmeloord moesten tijdens de afsluiting dagelijks kilometers omrijden. Ook  streekbussen reden tijdelijk aangepaste routes. In totaal wordt er al vijf maanden gewerkt aan wegen in het centrum.

Afsluiting opgeheven
Volgens de gemeente zijn de weg en de nieuwe rotonde inmiddels zo ver klaar, dat het verkeer er alvast gebruik van kan maken. Er moet nog wel een toplaag op het asfalt worden aangebracht. Vanwege het natte weer en de lage temperatuur kan die toplaag nu nog niet worden aangebracht, de verwachting is dat dat pas in april kan. Omdat de gemeente de weg niet tot die tijd afgesloten wilde laten, wordt de afsluiting alvast tijdelijk opgeheven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel