Oud-wethouder Smeeman al vertrokken bij nieuwe partij

ALMERE • Di 30 januari 2018 | 17:14 • Dinsdag 30 januari 2018 | 17:14
Oud-wethouder Smeeman van Almere is na twee maanden alweer vertrokken bij de nieuwe partij Almere Anders '18. In november werd bekend dat de oud-VVD'er een nieuwe partij was begonnen samen met twee andere oud-VVD'ers, Rutger Hengstman en Martin Sinke.

Smeeman zegt nu dat ze het oneens zijn over de vraag of de partij in maart aan de verkiezingen moet meedoen, en zo ja met wie. Hij wil niet toelichten waar het meningsverschil precies over gaat.

Eerder maakte Almere Anders'18 bekend mee te doen met de verkiezingen. Rutger Hengstman die vorig jaar uit de VVD-fractie stapte is lijsttrekker. Martin Sinke staat op 2. Hij was eerder raadslid voor VVD, Trots op Nederland en Almere Liberaal. 

De drie oud-VVD'ers gaven in november aan een nieuwe partij te beginnen omdat Almeerse politici zich bezig houden met onderwerpen die inwoners van de stad als bijzaken beschouwen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel