Gedeputeerde Ad Meijer werkt zich in de nesten

FLEVOLAND • Do 1 februari 2018 | 0:06 • Donderdag 1 februari 2018 | 0:06
SP-gedeputeerde Ad Meijer heeft opnieuw een zware politieke avond achter de rug. Tijdens een vergadering over duurzame energie wekte hij veel irritatie op bij de nodige Statenleden. Bij meerdere partijen, van zowel de oppositie als de coalitie, begint het geduld op te raken, zo blijkt uit uitspraken van verschillende politici.

Het is niet de eerste keer dat de positie van Meijer onder druk staat. Statenleden ervaren zijn optreden soms als bot, ongeduldig en geïrriteerd. Eind vorig jaar bood Meijer daarvoor zijn excuses aan. Maar woensdagavond was het opnieuw raak toen veel fracties forse kritiek hadden op zijn plan voor energiebesparing en het opwekken van duurzame energie.

De Staten besloten de beslissing over dat plan uit te stellen. Dat viel bij Meijer niet in goede aarde. Een Statenlid van coalitiepartij D66, dat voor het uitstel stemde, werd daarna in de gang ter verantwoording geroepen door de gedeputeerde. Volgens D66 gebeurde dat op een zeer onprettige manier en werd van het Statenlid geëist dat hij zijn stemgedrag zou veranderen. Gedeputeerde Meijer ontkent tegenover Omroep Flevoland dat dit gebeurd is. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel