D66: Veilige hondenspeelplaatsen in woonwijken

LELYSTAD • Do 1 februari 2018 | 15:54 • Donderdag 1 februari 2018 | 15:54
De hondenbelasting die inwoners van Lelystad betalen, zou deels gebruikt moeten worden voor veilige, omheinde hondenspeelplaatsen in woonwijken. Dat staat in het verkiezingsprogramma van D66.

Het idee is afkomstig van D66-raadslid en hondenbezitter Peter Schot. In televisie-uitzendingen van de Amerikaanse 'hondenfluisteraar' Cesar Milan zag hij diverse voorbeelden van speciale hondenparken. Ook in Nederland blijken meerdere gemeenten over dergelijke parken te beschikken. 

"Honden kunnen in een veilige omgeving lekker uitrazen en met elkaar ravotten. Het is een ontmoetingsplek voor mens en dier, zo'n park heeft een sociale functie in de wijk. Voor eigenaren die niet zo goed ter been zijn, is het ook een uitkomst; zij kunnen naar het park komen en op een bankje van hun hond genieten.''

Wie gaat dat betalen?
Volgens Schot hoeven de hondenspeelplaatsen niet zo veel te kosten. Het gaat om hekwerk, meubilair en wat spullen om de hondenpoep op te ruimen. De D66'er vindt dat de investeringen uit de inkomsten van de hondenbelasting kunnen worden betaald. "Dan doe je echt wat voor de doelgroep en heeft de buurt minder last van loslopende honden,'' aldus Schot.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel