MFA Rutten wordt acht ton duurder

NOORDOOSTPOLDER • Do 1 februari 2018 | 20:09 • Donderdag 1 februari 2018 | 20:09
De kosten voor een multifunctionele accommodatie (MFA) in Rutten vallen acht ton hoger uit dan een jaar geleden werd begroot. Dat laat de gemeente Noordoostpolder weten. Die geeft als verklaring stijgende bouwkosten en aanvullende wensen voor het gebouw. 

Ontmoetingsplek
De multifunctionele accommodatie (MFA) moet een centrale ontmoetingsplek worden waar scholen, kinderopvang, dorpsbelang en sportverenigingen samenkomen. De voorkeur is om het centrum te bouwen bij de sportvelden. 

Verhoging
De hogere kosten komen niet alleen voor rekening van de gemeente. Ook het dorp Rutten zelf moet meer inleggen voor de MFA. Aanvankelijk zou Rutten 300.000 euro in het nieuwe centrum stoppen, maar dat bedrag wordt met 124.000 euro verhoogd. Volgens de gemeente kan het geld zowel worden verstrekt door een deel arbeid als een financiële bijdrage.

Slagen
Ondanks de hogere kosten staan de neuzen dezelfde kant op, volgens wethouder Henk Suelmann. "De afgelopen maanden hebben alle betrokken partijen zich enorm ingezet om er samen uit te komen", zo laat de wethouder weten. "Dat ging steeds in goede harmonie. Ondanks de moeilijk keuzes die ze moesten maken zoals het inleveren van ruimte en het bijdragen van extra geld. Bij iedereen was de wil aanwezig om het te laten slagen”, aldus Suelmann.

De gemeenteraad moet nog instemmen met het plan. Als dat gebeurt, tekenen alle partijen een intentieverklaring voor het MFA.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel