Gevangenen aan het werk bij voetbalclub

LELYSTAD • Za 3 februari 2018 | 10:52 • Zaterdag 3 februari 2018 | 10:52
"Mensen reageren hier heel goed op mij, ik heb niets negatiefs gemerkt." Dat zegt een gedetineerde van de gevangenis in Lelystad, die als vrijwilliger werkt bij voetbalvereniging SV Lelystad '67.

Het afgelopen jaar heeft bij SVL een proefproject gedraaid, waarbij gevangenen die vlak voor hun vrijlating werkervaring en sociale contacten op kunnen doen. Op die manier wordt hun terugkeer in de maatschappij makkelijker.

Definitief ondertekend
Omdat de pilot succesvol is verlopen wordt het project nu definitief. Zaterdagmiddag ondertekenden SV Lelystad '67 en de Penitentiaire Inrichting Lelystad een convenant in de kantine van de voetbalclub.

Gevangenen die het goed doen als vrijwilliger worden na hun vrijlating geholpen door SVL om ergens anders betaald aan de slag te gaan. De voetbalclub ziet het als een van zijn maatschappelijke taken om gevangenen uit Lelystad verder te helpen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel