De Punter in de ban van 'Straat op de Kaart'

LELYSTAD • Zo 4 februari 2018 | 14:35 • Zondag 4 februari 2018 | 14:35
Een gedeelte van de Lelystadse wijk De Punter staat dit weekend in het teken van Straat op de Kaart. Een bijzonder kunstproject van Lelykracht, waarin bewoners zichzelf voorstellen. "Ze hebben hun verhalen gedeeld met kunstenaars, die vervolgens dat verhaal uitbeelden", legt Myriam Cloosterman van centrum amateurkunst Flevoland uit. 

In totaal doen 5 bewoners uit een straat in de wijk mee aan het kunstproject. Zo vertelt bewoonster Bouwina Fortuin haar verhaal met behulp van theatergroep Speel! "Het verhaal gaat over de tijd waarin ik heel graag straatmuzikant wilde worden, terwijl mijn ouders schippers waren", vertelt Fortuin. "Ze hebben een grote dosis humor. Dat zal het publiek vast aanspreken."

Het doel van Straat op de Kaart is om de bewoners in de straat beter te leren kennen. "Vaak zijn de deuren en gordijnen dicht. Op deze manier leer je elkaar beter kennen", aldus Cloosterman. 

Later dit jaar is het de beurt aan een ander deel in Lelystad om zich voor te stellen. Volgens Cloosterman is het zeker de moeite waard, want zelf heeft ze enorm van het project in De Punter genoten. "Ik ben heel erg tevreden. Ik vind het een prachtige belevenis."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel