'Sportleerbedrijf Echnaton bereidt je voor op vervolgopleiding'

ALMERE • Zo 4 februari 2018 | 18:14 • Zondag 4 februari 2018 | 18:14
Middelbare school Echnaton in Almere kent sinds dit schooljaar het sportleerbedrijf. Dat is een examenvak voor vmbo-leerlingen. Het extra vak moet ze voorbereiden op een vervolgstudie. De leerlingen gaan extra sporten, maar krijgen ook trainingen in les- of leidinggeven. 

Daarnaast probeert de school ook het bedrijfsleven te betrekken bij de opleiding. Zo mochten de leerlingen langskomen bij de brandweer. In een van de vijf kazernes in Almere had de brandweer verschillende ruimtes ingericht voor de scholieren. Op die manier kregen ze te zien wat de brandweer allemaal doet. 

De scholieren mochten ook zelf ervaren wat het werk van de brandweer is. Zo moesten de leerlingen in een gymzaal geblinddoekt een parcours afleggen. Hierbij was de casus iemand te redden uit een huis vol rook. Er wordt dan gekeken hoe goed de leerlingen samenwerken en hoe ze het slachtoffer bevrijden. 

Later krijgen de scholieren nog les van de politie en gaan ze bij verschillende vervolgopleidingen langs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel