Technasiumleerlingen bedenken slimme prullenbakken

EMMELOORD • Ma 5 februari 2018 | 9:41 • Maandag 5 februari 2018 | 9:41
Slimme prullenbakken zijn de oplossing voor rotzooi in Emmeloord tussen de scholen en winkels. Leerlingen van het Emelwerda College uit de technasiumklas hebben dat bedacht.  

De slimmigheid zit 'm in pratende bakken die kinderen bedanken als ze hun vuilnis erin gooien. Ook is er een idee om een prullenbak te voorzien van wifi. Dan kunnen scholieren internetten en troep opruimen combineren. 

Snoeproute
De slimme prullenbakken moeten verrijzen langs de 'snoeproute'. Dat is een stukje Emmeloord tussen de school en de winkels. De gemeente Noordoostpolder had de technasiumleerlingen gevraagd met ideeën te komen. Maandag zijn de resultaten gepresenteerd aan B&W. 

Het onderzoek van de leerlingen bestond uit onderzoek ter plekke, onderzoek naar de afbraaktijd van afval en onderzoek naar het gedrag van tieners. 

Volgens een begeleidende docent is gedragsverandering van leerlingen het moeilijkste, omdat het niet stoer is je vuilnis ín de bak te gooien. Daarom is het advies de jongere leerlingen al te beïnvloeden. Daarbij wordt gedacht aan de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste twee jaar van het middelbaar onderwijs. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel