Visser krijgt schade door vangstbeperking niet vergoed

URK • Ma 5 februari 2018 | 16:11 • Maandag 5 februari 2018 | 16:11
Een IJsselmeervisser uit Urk krijgt geen vergoeding van de schade die hij lijdt door verschillende vangstbeperkende maatregelen van de overheid. Dat heeft de rechter bepaald.

De visser had namens het bedrijf van zijn familie een zaak aangespannen. De Urker werkt samen met vijf broers en een neef in het bedrijf. Ze vissen op schubvis en wolhandkrab.

De Urker had vier jaar geleden op een bijeenkomst genoteerd, dat de staatssecretaris een keiharde toezegging deed dat onevenredige schade zou worden vergoed. Maar de visser kreeg geen vergoeding, omdat de minister vindt dat alle vissers even zwaar lijden onder de maatregelen.

Geen toezegging
De Urker stapte toen naar de rechter. Maar die heeft een verslag van de bijeenkomst met de staatssecretaris goed bestudeerd. En volgens de rechter heeft de toenmalige staatssecretaris geen ondubbelzinnige toezegging gedaan. De rechter vindt bovendien dat de vissers al op andere manieren worden gecompenseerd voor hun geleden schade.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel