Domineesweg vanaf volgende maand op de schop

URK • Do 8 februari 2018 | 22:53 • Donderdag 8 februari 2018 | 22:53
De Domineesweg, de weg tussen de A6 en Urk, gaat over een maand op de schop. Ter hoogte van het bezoekerscentrum van Windpark Noordoostpolder wordt dan een 'linksafvak' aangelegd. Dit moet de veiligheid en doorstroming op de weg verhogen. 

De voorbereidende werkzaamheden, het verplaatsen van kabels en leidingen, zijn de afgelopen maanden al begonnen. In het weekend van 9 tot en met 12 maart worden vervolgens grondwerkzaamheden uitgevoerd. 

In het weekend van 6 tot en met 9 juli wordt het linksafvak aangelegd. In de tussengelegen maanden kan een snelheidsbeperking gelden ter hoogte van het werkvak, zo laat de provincie weten

Zondag
De werkzaamheden worden in het weekend uitgevoerd om de overlast voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken. Op zondag wordt enkel tussen 13.00 en 00.00 uur gewerkt. Doordeweeks wordt er ook gewerkt, maar dan wordt de Domineesweg niet afgesloten voor het verkeer. Er is dan mogelijk wel verkeershinder. De provincie waarschuwt om rekening te houden met extra reistijd.
 
Omleiding
Tijdens de afsluiting geldt een omleidingsroute voor doorgaand verkeer. Deze route loopt via de A6 en de Urkerweg. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. Ook zijn verkeersregelaars aanwezig. Het fietspad is tijdens de werkzaamheden gewoon geopend.

De omleidingsroute:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel