Drie partijen in de race voor ontwikkelen Floriadeterrein

ALMERE • Ma 12 februari 2018 | 17:14 • Maandag 12 februari 2018 | 17:14
Na een eerste selectie zijn er nog drie partijen in de race om het Floriadeterrein en de Floriade stadswijk te ontwikkelen en exploiteren. Er waren vier aanmeldingen voor de aanbesteding. Eén partij is dus afgevallen.

Dit zijn de kandidaten die nog in de race zijn:
- Dura Vermeer Groep NV – Arcadis Nederland BV
- De combinatie BPD Ontwikkeling BV, Lola Landscape Architects en ARUP Holdings BV 
- Amvest Vastgoed BV, in nauwe samenwerking met URBAN-RD, Design Erick van Egeraat en Witteveen+Bos Raadgevende Ingenieurs

Gunningfase
Deze partijen of combinaties mogen zich nu inschrijven voor de gunningfase. Bij het bepalen van de uiteindelijke gunning wordt gekeken naar de regionale betrokkenheid, de lokale economie en de meetbaarheid van het maatschappelijk rendement en het plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Definitieve gunning najaar 2018
Begin mei 2018 vindt de beoordeling en gunning plaats door een beoordelingscommissie. Daarna wordt er een definitief ontwikkelingsplan en de ontwikkelingsovereenkomst opgesteld. De definitieve gunning voor Floriade 2022 wordt ergens in het najaar van 2018 verwacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel