Bewoners Parkwijk willen niet langer in donker zitten

Almere 12 februari 2018
Verlichting al weken kapot
Dat leidt tot gevaarlijke situaties
Bewoners van de Parkwijk in Almere willen dat  de straatverlichting in hun wijk eindelijk eens wordt gerepareerd. Sinds december blijft het 's avonds donker langs onder meer de Boomgaardweg, de Bongerdlaan en een deel van de  Parkwijklaan.

Volgens Jan Hartog, één van de bewoners, zorgt dat voor gevaarlijke situaties op bijvoorbeeld de rotonde in de Parkwijklaan. In het donker zijn fietsers, die vaak ook nog eens zonder verlichting rijden, daar amper te zien. Ook voelen mensen zich minder veilig in het donker als ze bijvoorbeeld gewoon de hond laat uitlaten. 

Probleem staat niet op zichzelf
Ook op andere plekken in de stad waren de afgelopen tijd problemen met straatverlichting. Zo deden de lantaarnpalen aan de Jaagtmeent in Almere Haven het weken niet. In een paar straten in de Waterwijk zaten bewoners eind december meer dan een week in het donker. En in de Noorderplassen was geen gebrek aan verlichting, maar ontstond een soort onbedoelde disco: lampen bleven knipperen en dat hield twee avonden aan. 

Uiteenlopende reden voor traag herstel
De gemeente is op de hoogte van de problemen, Dat het zolang duurt, heeft verschillende oorzaken. Zo moet eerst vastgesteld worden waar de storing zit. Zit die onder de grond, dus in de leidingen, dan is energiebedrijf Liander verantwoordelijk. Is de de storing bovengronds dan is de gemeente verantwoordelijk.

Daarnaast kampt Liander met een gebrek aan personeel en werkt de gemeente op haar beurt met een nieuwe aannemer. Een woordvoerder van de gemeente zei eerder dit jaar dat die nieuwe aannemer contractuele afspraken nog onvoldoende nakomt. Inmiddels zou er druk gewerkt worden om de achterstanden in te lopen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer