Felle brand bij bedrijf Baardmeesweg

Zeewolde 13 februari 2018
Bij een bedrijf aan de Baardmeesweg in Zeewolde heeft dinsdagochtend een felle brand gewoed. Rond kwart voor twaalf had de brandweer het vuur onder controle. Ze konden voorkomen dat het vuur oversloeg en dat een kantoorruimte vlam vatte. 

Rond kwart voor negen brak de brand uit bij een bedrijf dat trailers verhuurt en verkoopt, maar ook een spuiterij in huis heeft. Het vuur ontstond bij werkzaamheden in een werkplaats. Hoe dat precies kon gebeuren is niet duidelijk. Er waren vier mensen in het pand aanwezig, maar zij konden op tijd het gebouw verlaten.

De rook die vrijkwam bij de brand was in de verre omtrek te zien. Via een burgernetmelding verzocht de politie om ramen en deuren te sluiten. Die melding werd rond het middaguur ingetrokken.

Om te voorkomen dat er giftige stoffen van de spuiterij met het bluswater naar de Hoge Vaart stromen, en om de zuivering in Zeewolde te beschermen, heeft waterschap Zuiderzeeland de riolering rond het bedrijf afgesloten. Het bluswater wordt ter plaatse afgepompt en met tankwagens naar een opslagbassin gebracht. Zodra bekend is welke stoffen in het bluswater zitten, bepaalt het waterschap hoe het water verwerkt kan worden.
 
 
 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer