Protest tegen laadpaal afgewezen

Almere 14 februari 2018
De Raad van State heeft het bezwaar van Almeerder Luuk Wegman afgewezen. Hij was het niet eens met de plek van een laadpaal voor een elektrische auto bij hem in de straat.

Aan het Buitenhof in Haven werd voor het huis van iemand met een elektrische auto een laadpaal geplaatst. Hij had de laadpaal ook aangevraagd en woont aan het einde van een doodlopende straat. Op die manier werd het een soort privé-parkeerplaats, volgens de bezwaarmaker Wegman. De gemeente was het daar niet mee eens en vindt het de beste plaats voor deze laadpaal.

Volgens de regels moet een auto na vijf uur opladen worden weggehaald. Een gemeentewoordvoerder zei bij de behandeling van de zaak dat het erg lastig is om te controleren. "We kunnen moeilijk om drie uur ’s nachts aanbellen en meneer vragen om zijn auto weg te halen." 

Wegman hoopte ook dat de zaak een aanzet zou zijn om een beter beleid te voeren voor het plaatsen van laadpalen. Hij is bang dat er conflicten en burenruzies ontstaan. "Wat als er straks meer Buitenhof-bewoners elektrische auto’s krijgen en ook hun auto willen opladen?"

Voor nu kon de Raad van State alleen zeggen dat de gemeente in het geval van deze laadpaal geen fouten heeft gemaakt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer