Waterschap onderzoekt ervaringen waterpeil

ALMERE • Wo 14 februari 2018 | 17:14 • Woensdag 14 februari 2018 | 17:14
Waterschap Zuiderzeeland doet onder inwoners van Almere onderzoek naar het waterpeil in de stad. Dit jaar neemt het waterschap een nieuw besluit over de hoogte van het peil in Almere. Het schap wil van Almeerders graag weten hoe zij het waterpeil ervaren. Staat de sloot naast de straat droog of is het er juist veel te drassig. 

Het waterpeil moet goed in balans zijn. Als het peil te laag is kan dat verdroging en verzakkingen veroorzaken. Een te hoog peil kan leiden tot verrotte landbouwgewassen, problemen voor de scheepvaart en verhoogd grondwater in kruipruimtes en tuinen.

Zuiderzeeland verzamelt alle reacties van de Almeerders en brengt deze letterlijk in kaart. Deze interactieve kaart is woensdag online gekomen en Almeerders kunnen hun opmerkingen tot 14 maart doorgeven.

Eind dit jaar neemt Zuiderzeeland een nieuw peilbesluit. Daarna kunnen de inwoners van Almere nogmaals reageren door middel van een officiële zienswijze. Uiteindelijk neemt de Algemene Vergadering er een besluit over.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel