Lelystad Airport: groeibriljant of valse belofte?

Lelystad 14 februari 2018
Is Lelystad Airport de banenmotor van de toekomst voor Lelystad en omgeving of een valse belofte? Die vraag stond centraal op een discussieavond voor vertegenwoordigers van werknemers, werkgevers, het vliegveld en de politiek, georganiseerd door de FNV.  

Aan de hand van een aantal stellingen werd de discussie op gang gebracht. Zo was er bijvoorbeeld de stelling dat Lelystad Airport maar enkele tientallen banen zou opleveren voor mensen aan de onderkant van de maatschappij. Ook was er de stelling dat de komst van  prijsvechters juist ten koste gaan van de werkgelegenheid en de burgers.  

Volgens ondernemers absolute onzin. Die zien het vliegveld als banenmotor die in de toekomst honderden tot duizenden banen gaat creëren.

De lokale GroenLinks ziet het allemaal niet gebeuren met de banen op Lelystad Airport en ziet meer heil in het creëren van banen op een andere manier. Bijvoorbeeld met het ontwikkelen van een terminal voor cruiseschepen.

De Partij van de Arbeid vond de stellingen en ook de reactie van GroenLinks een beetje zuur. Het is juist een enorme kans. De partij ziet de toekomst van het vliegveld en Lelystad daarom zonnig tegemoet. 

Ook volgens de directie van Lelystad Airport gaat het vliegveld zeker banen opleveren. De schatting is dat er tussen de 400 en 500 banen per miljoen reizigers bijkomen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer