Babyboom in het Vroege Vogelbos

ALMERE • Do 15 februari 2018 | 15:05 • Donderdag 15 februari 2018 | 15:05
Eind januari al was het feest in de schaapskooi in het Vroege Vogelbos is Almere: het eerste lammetje van het jaar werd geboren. Omroep Flevoland was deze week getuige van het 39ste lam dat gezond ter wereld kwam. "Er zijn 57 ooien drachtig geworden dit seizoen. Een schaap krijgt gemiddeld anderhalf lam, dus we zijn bijna op de helft", zegt Anita Seele van Stad & Natuur Almere.

De vroege geboortegolf is bewust veroorzaakt. In voorgaande jaren werden de lammetjes in maart geboren en kon de kudde pas in april naar buiten. Nu kan dat een maandje eerder. De schapen en lammetjes worden namelijk ingezet voor het begrazen van de berenklauw, een woekerende plant die ernstige brandwonden kan veroorzaken. Schapen hebben daar geen last van.

Maar voordat de dames deze lente met hun nuttige graaswerkzaamheden beginnen, zijn alle moeders en hun kroost te bezichtigen tijdens een lammetjesdag. Op 25 maart is iedereen welkom bij de schaapskooi in het Vroege Vogelbos in Almere Haven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel