Provincie gaat slimme verkeerslichten neerzetten

FLEVOLAND • Do 15 februari 2018 | 15:22 • Donderdag 15 februari 2018 | 15:22
De provincie Flevoland gaat slimme verkeerslichten neerzetten op de Hoge- en Buitenring in Almere en op de Larserweg in Lelystad. Ze 'herkennen' de hoeveelheid verkeer en zorgen zo voor een betere doorstroom. 

De verkeerslichten kunnen onder meer door slimme technologie kiezen welke groep weggebruikers ze voorrang geven. Voorbeelden daarvan zijn grote groepen fietsers, openbaar vervoer en zwaar vrachtverkeer. Verder is het mogelijk om  bestuurders op afstand in te lichten wanneer een licht op groen of rood springt. 

Duurzamer
"Dankzij steeds betere technologie zijn we in staat om problemen in de doorstroming aan te pakken en zo bij te dragen aan een betere bereikbaarheid van Flevoland. Dat vermindert afremmen en optrekken en is dus duurzamer", aldus ​gedeputeerde Jaap Lodders 

80 kruispunten 
De verkeerslichten worden volgend jaar neergezet in de provincie. Op 78 andere kruispunten in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) worden ze ook geplaatst. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel