Dreigende gevangenisstraf voor wegpiraat

LELYSTAD • Do 15 februari 2018 | 17:47 • Donderdag 15 februari 2018 | 17:47
Een 40-jarige man uit Lelystad moet mogelijk de gevangenis in omdat hij tijdens zijn proeftijd opnieuw de fout in gegaan is. De man werd eind vorig jaar aangehouden na een wilde achtervolging door de politie in Stichtse Vecht. Hij bestuurde een auto die als gestolen te boek stond. 

Agenten zagen hem rijden en gaven meerdere stoptekens. Die negeerde de Lelystedeling. De snelheden tijdens de achtervolging liepen op tot 200 kilometer per uur. Een politiewagen moest midden op de snelweg A9 vol op de rem om een botsing te voorkomen.
 
De man wordt nu beschuldigd van heling van een gestolen auto en het veroorzaken van gevaarlijke situaties op de weg. Omdat de man ten tijde van de aanhouding nog in de proeftijd zat van een eerdere veroordeling, kan de officier van justitie besluiten hem vast te zetten. Als dat gebeurt moet de Lelystedeling 170 dagen de gevangenis in. De rechtszaak tegen de man is wegens drukte op de rechtbank verdaagd tot 10 april.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel