"Frank G. achter moord Esther Paul"

ALMERE • Vr 16 februari 2018 | 10:49 • Vrijdag 16 februari 2018 | 10:49
De omgekomen Esther Paul uit Almere is waarschijnlijk het slachtoffer geworden van een wraakactie van haar ex, de veroordeelde drugscrimineel Frank G. Dit schrijft Het Parool

Esther Paul werd in april van 2017 gevonden door voorbijgangers in het Veluwemeer. Ze is volgens de krant met extreem geweld om het leven gebracht. Begin dit jaar waren er aanwijzingen dat een Almeerse woningoverval door twee leden van motorclub No Surrender verband had met deze zaak. Twee Amsterdammers werden aangehouden. Het Parool en De Telegraaf meldden vrijdag dat het 78-jarige slachtoffer van de woningoverval de moeder van Frank G. is.

Volgens Het Parool had Esther Paul de overvallers verteld dat bij de moeder van G. een groot geldbedrag lag. Bij de overval zou 6 ton zijn buitgemaakt en de moeder van Frank G. gekneveld zijn achtergelaten. Er werd geen aangifte gedaan. De twee leden van No Surrender zouden alleen betrokken zijn bij de overval en niet bij de dood van Esther Paul.

De 43-jarige Esther Paul was ondergedoken op de camping Riviera Beach bij Biddinghuizen. Bepaalde spullen van haar zijn nooit gevonden. Het is onduidelijk of Frank G. is aangehouden in deze zaak. De politie wil niet ingaan op de berichtgeving en de advocaat van Frank G. heeft in overleg met zijn cliënt besproken niet te reageren.

Hennepteler
Esther Paul werd eerder veroordeeld voor betrokkenheid bij witwassen. Zij heeft daarvoor vastgezeten, maar was sinds 2014 weer vrij. Frank G. is ook veroordeeld voor witwassen en het telen van hennep. Hij werd in de media ook wel de grootste hennepteler van Nederland genoemd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel