CDA: verkiezing vrijwilliger van het jaar

LELYSTAD • Vr 16 februari 2018 | 15:25 • Vrijdag 16 februari 2018 | 15:25
Het CDA in Lelystad wil dat de gemeente jaarlijks een verkiezing voor de vrijwilliger van het jaar organiseert, met een aparte verkiezing voor de jonge vrijwilliger. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de christen-democraten.

Niet vanzelfsprekend
CDA-raadslid Wim Bussink vindt het een goede zaak als de vrijwilliger in het zonnetje wordt gezet, omdat het 'niet vanzelfsprekend is dat mensen in hun vrije tijd zich nuttig maken voor de maatschappij.' "De druk om vrijwilligers te behouden neemt toe. Zij kunnen zich niet altijd voor een langere periode binden door omstandigheden thuis of op het werk. Zeker nu de economie aantrekt en meer mensen werk vinden, wordt de spoeling dunner,'' gelooft Bussink.

Waardering
Bussink realiseert zich dat een dergelijke verkiezingen niet automatisch inhoudt dat er meer vrijwilligers zullen komen. "Het gaat primair om de waardering. Daarom willen we ook de jonge vrijwilliger in een positief daglicht zetten. Jongeren zijn vaak druk met van alles en nog wat. En toch zetten ze zich in voor de medemens. Ik zag laatst in het NOS-journaal een jongeman die boodschappen deed met ouderen uit een verzorgingshuis. Zulke initiatieven mogen best één keer per jaar extra aandacht krijgen,'' vindt de CDA'er.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel