Transgendervrienden ondersteunen Europese lotgenoten

FLEVOLAND • Zo 18 februari 2018 | 12:31 • Zondag 18 februari 2018 | 12:31
De 'TransPals': Dylan van der Griend uit Almere en François Caous uit Dronten maken een reis door Europa om andere transgenders te helpen die problemen hebben met acceptatie. Zaterdagavond presenteerden de 21-jarige vrienden in Amsterdam hun reis.

Het tweetal is geboren als meisje, maar voelt zich een jongen. Door de acceptatie van hun vrienden en familie kunnen zij zichzelf zijn. Deze acceptatie is niet overal vanzelfsprekend. "Ik kijk enorm uit naar de reis. Vooral het idee dat we transgenders kunnen helpen en de waardering die we krijgen", vertelt Dylan. Dit doen ze door binders uit te delen, hesjes die de borsten platdrukken.

Afscheid
In totaal duurt de reis een maand en was de presentatie ook gelijk een gelegenheid om alvast afscheid te nemen van enkele vrienden. "We houden hoe dan ook contact met vrienden en familie, maar een maand is toch vrij lang", aldus Dylan. "Het is apart, maar we gaan iets moois doen en daar gaat het natuurlijk om. Daar kijk ik heel erg naar uit", voegt François eraan toe.

Tijdens de trip door Europa zullen Dylan en François veel video's maken voor hun YouTube-kanaal. "Vanaf 26 maart zullen er drie keer per week filmpjes op ons kanaal te vinden zijn van het project. Ook houden we iedereen op de hoogte via Instagram en Facebook.", legt François uit. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel