Waterlandseweg drie nachten afgesloten

ALMERE • Zo 18 februari 2018 | 19:50 • Zondag 18 februari 2018 | 19:50
Deze week wordt een belangrijke stap gezet in de verbreding van de A6. Boven de Waterlandseweg in Almere worden de komende drie nachten 46 liggers geplaatst voor het nieuwe viaduct. De weg is daarom op maandag, dinsdag en woensdag tussen 20.00 en 6.00 uur afgesloten.
 
"De liggers worden door een hijskraan opgetild en op de betonnen funderingen geplaatst", legt verkeersmanager Kim Pennings uit. Doordat de zwaarste liggers 64 ton wegen, is Rijkswaterstaat uit veiligheidsoverwegingen genoodzaakt om de Waterlandseweg af te sluiten. "Het zou niet veilig zijn om verkeer onder de liggers door te laten rijden. Daarnaast is het een breed viaduct, dus hebben we echt wat tijd nodig."

Het verkeer van en naar Almere Stad moet op de A6 omrijden via de afritten Buiten-West en Haven. "Dat zal enkele minuten vertraging opleveren", aldus Pennings. Het verkeer over de A6 heeft geen last van de werkzaamheden.

Het nieuwe viaduct zal in de toekomst een heel stuk toegankelijker worden. "Zoals je al kan zien is het nieuwe viaduct een heel stuk breder. Er zal daarom ook ruimte komen voor een fietspad."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel