"Minister, bezwijk niet onder druk luchtvaartlobby"

LELYSTAD • Ma 19 februari 2018 | 9:12 • Maandag 19 februari 2018 | 9:12
Drie actiegroepen die tegen de toekomstige laagvliegroutes van Lelystad Airport zijn, roepen minister Van Nieuwenhuizen op om niet te bezwijken onder de druk van de luchtvaartlobby. Dat zegt het drietal onder meer na uitspraken van Schiphol-topman Jos Nijhuis en KLM-topman Pieter Elbers vorige week. 
 
Topmannen 
De topmannen pleiten voor opening van Lelystad Airport volgend jaar, anders komen Schiphol en KLM in de klem, zeggen ze. Maar volgens de actiegroepen HoogOverijssel, Red de Veluwe en LaagvliegroutesNEE komt de opening volgend jaar te vroeg. Zij willen dat er eerst een herindeling van het luchtruim komt. 

Herindeling 
Die herindeling is volgens de activisten nodig om er nieuwe en hogere vliegroutes vast te stellen voor Lelystad Airport. Als dat niet gebeurt en de nu geplande lagere vliegroutes er komen, heeft dat negatieve effecten, herhalen de actiegroepen. Het zou zorgen voor geluidsoverlast, luchtverontreiniging en algehele achteruitgang van de leefomgeving. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel