Flevo Food wil meer aandacht voor voedselmerk Flevoland

FLEVOLAND • Di 20 februari 2018 | 15:12 • Dinsdag 20 februari 2018 | 15:12
Flevoland is een belangrijke voedselproducent, maar in de winkel weet je niet snel of iets uit deze provincie komt. Een groep ondernemers in de agro- en foodindustrie wil Flevolandse producten beter onder de aandacht brengen.

Daarvoor richten ze Flevo Food op, een vereniging voor ondernemers die samen willen werken in de promotie van Flevolandse producten. Woensdag treedt de vereniging voor het eerst groots naar buiten met een bijeenkomst voor potentiële leden.

Bewuste consumenten
Flevo Food speelt daarmee in op de trend van bewuste klanten, consumenten die meer willen weten over de afkomst van het voedsel. Door samenwerking van de producenten hopen de initiatiefnemers de specifieke kwaliteiten van de Flevolandse producten beter voor het voetlicht te brengen.

In je eentje red je het niet, zegt bestuurslid en witlofteler Hugo Jongejan. “Ik kan moeilijk met mijn kratjes witlof langs de supermarkten gaan. Dat moeten we samen doen en onder een Flevolands merk.”

Van land naar bord
Daarbij helpt het volgens Jongejan als de weg van de boerderij naar het bord zo kort mogelijk is. “De route naar de klant is nu vaak lang. Door schakels uit de keten te halen wordt het gemakkelijker om de Flevolandse afkomst herkenbaar te maken.”

De oprichters hopen dat ze op de Floriade in 2022 in Almere ruime aandacht kunnen geven aan het voedselmerk 'Flevoland'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel