"Bewoners buitengebied moeten kunnen bouwen wat ze willen"

NOORDOOSTPOLDER • Di 20 februari 2018 | 19:31 • Dinsdag 20 februari 2018 | 19:31
De VVD-fractie van Noordoostpolder wil dat mensen in het buitengebied van de gemeente kunnen bouwen wat ze willen. Maandagavond is een initiatiefvoorstel van de Politieke Unie aangenomen om de welstandsregels voor het buitengebied te versoepelen. Volgens de VVD een enorme stap vooruit, maar voor de fractie niet ver genoeg.

"Onze inwoners en ondernemers in het buitengebied weten best wel wat past en mooi is", zegt Bauke Wielinga van de VVD: "kijk wat er tot op heden aan mooie boerderijen is verrezen."

Een uitzondering op de welstandsregels wil de VVD maken op de gemeentelijke- en rijksmonumenten in Noordoostpolder. Dat zijn er nu 90, maar binnenkort wordt de lijst met nog eens 20 monumenten uitgebreid. 

Een andere uitzondering wil de VVD maken voor de singel-verplichting rondom de boerderijen. Het karakteristieke beeld van bomen rond het erf wil de fractie zeker niet kwijt. Het idee om volledig welstandsvrij te bouwen is voor de meerderheid van de gemeenteraad een stap te ver. De VVD komt na de verkiezingen met een voorstel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel