D66 en VVD Almere ruziën over internationale school

ALMERE • Di 20 februari 2018 | 19:07 • Dinsdag 20 februari 2018 | 19:07
D66 en de VVD in Almere ruziën over de bouw van een nieuwe internationale school in Almere Poort. De oude school is te klein en wordt vervangen door een nieuwe grotere campus.

De wethouders René Peeters (D66) en Mark Pol (VVD) hebben samen een plan gemaakt. De kosten van de nieuwe school zijn in totaal 16 miljoen euro, maar er is ook een goedkopere variant van 14 miljoen euro.

De fractie van de VVD heeft nu het standpunt ingenomen dat er moet worden gekozen voor de goedkopere versie. De twee miljoen euro die hiermee bespaard wordt kan dan aan andere projecten in de stad worden besteed, zoals bijvoorbeeld aan een aantal verzakte wegen.

D66 is boos dat de VVD vlak voordat het besluit op donderdag in de gemeenteraad wordt genomen kiest voor de goedkopere variant. Volgens de partij schiet de VVD-fractie hiermee de eigen wethouder in de voet.

Ook is de partij bang dat sommige ouders niet voor de versoberde school gaan kiezen. Bijvoorbeeld omdat het gebouw minder duurzaam wordt en omdat er geen pre-school in het gebouw komt. Dat betekent dat ouders hun kinderen vanaf 0 tot 4 jaar ergens anders moeten onderbrengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel