Station Almere Centrum krijgt opknapbeurt

ALMERE • Wo 21 februari 2018 | 9:34 • Woensdag 21 februari 2018 | 9:34
Het station Almere Centrum moet veiliger, groener, gezelliger en schoner worden. De gemeente, NS, Prorail en de provincie hebben woensdag een intentieovereenkomst getekend om het station en de directe omgeving op te knappen. De eerste fase moet klaar zijn vóór de Floriade in 2022.

De concrete plannen voor het station moeten over ongeveer een jaar klaar zijn. Duidelijk is al wel dat de stationshal betere (led-)verlichting, meer groen en een algehele opfrissing krijgt. Ook de fietsenstalling wordt opgeknapt, net als de pleinen net buiten het station.

Het was al bekend dat de glasplaten van het dak de komende tijd deels vervangen worden. Dat is nodig om te voorkomen dat er bij stormweer opnieuw platen loswaaien. Om het station gezelliger te maken, staat er nu net als op sommige andere stations een piano waar reizigers op kunnen spelen.

De verbeteringen zijn nodig, omdat het station vooral 's avonds door veel mensen als onveilig wordt ervaren. Er is overlast door daklozen en drugsdealers.

De gemeente wil dat het station in 2022 een visitekaartje is voor bezoekers van de Floriade.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel