Veco Zuivel moet problemen zelf oplossen

ZEEWOLDE • Wo 21 februari 2018 | 16:40 • Woensdag 21 februari 2018 | 16:40
De provincie mag Veco Zuivel uit Zeewolde gewoon dwangsommen opleggen als het bedrijf afvalwater loost dat te vervuild is. Dat heeft de rechter besloten. 

De reden voor de rechtszaak is ingewikkeld. Veco Zuivel wilde dat er geen dwangsom opgelegd zou worden, zolang er nog een bezwaarprocedure liep. 

De zuivelfabriek moet van de provincie 5.000 euro per overtreding betalen, maar dat vindt Veco Zuivel niet terecht. Om milieuproblemen te voorkomen zijn kostbare maatregelen genomen. Het bedrijf wil meer tijd om problemen in het systeem op te lossen. Daarom werd er bezwaar aangetekend, maar pas in mei wordt daarover een beslissing genomen. In de tussentijd wilde het bedrijf niet beboet worden door de provincie. Maar de rechter wees dat verzoek dus af.

Volgens de rechter is het begrijpelijk dat Veco Zuivel meer tijd wil om het nieuwe systeem uit te testen, maar systeemfouten en fouten van werknemers zijn 'voor rekening en risico’ van het bedrijf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel