Rechtbank acht familie schuldig aan dreiging met wraak

LELYSTAD • Wo 21 februari 2018 | 20:39 • Woensdag 21 februari 2018 | 20:39
De rechtbank in Lelystad heeft een 47-jarige vrouw uit Wilnis en haar twee zonen veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen en taakstraffen. De drie vielen een woning aan de Fjord in Lelystad binnen op 28 juli 2016. De bewoner werd vervolgens ernstig bedreigd met wraak.
 
De vrouw en haar zonen hoorden die dag van het jongere zusje in de familie dat het slachtoffer uit Lelystad haar had aangerand. Woedend gingen ze midden in de nacht naar het huis van de man.

De 31-jarige broer uit Utrecht sloeg met een golfclub de voordeur aan diggelen, waardoor hij samen met zijn 26-jarige broertje en zijn moeder naar binnen kon stormen. Ze schreeuwden tijdens de inval steeds dat ze kwamen voor wraak en de man des huizes dood gingen maken.

Taakstraf
De moeder en haar jongste zoon kregen een taakstraf van 80 uur opgelegd plus een week cel voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar. De officier van justitie eiste twee weken terug 150 uur taakstraf, waarvan 40 uur voorwaardelijk, maar dat vond de rechtbank geen recht doen aan de ernst van de gebeurtenissen. Daarom kregen de twee ook nog een voorwaardelijke celstraf opgelegd als waarschuwing.

De oudste broer van 31 uit Utrecht werd veroordeeld tot 80 uur werkstraf plus twee weken cel voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar. Hij sloeg volgens de rechtbank die nacht ook nog een autoruit kapot met de golfclub.

Vernielingen
De officier had tegen hem 180 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk geëist. Hij verdacht de man namelijk ook nog van vernieling van een televisie en een mobiele telefoon in het huis van het slachtoffer. Volgens de rechtbank was daarvoor te weinig bewijs, maar een voorwaardelijke celstraf is wel op zijn plaats, omdat de gebeurtenissen zo ernstig zijn.

De drie moeten ook nog een schadevergoeding van 850 euro aan het slachtoffer betalen. Voor de vernielingen moet de oudste broer nog eens 337,79 euro ophoesten

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel