Inwoners uiten ongenoegen over nieuwe afvalinzameling

LELYSTAD • Wo 21 februari 2018 | 21:34 • Woensdag 21 februari 2018 | 21:34
Veel Lelystedelingen zijn niet blij met de komst van een nieuwe manier waarop het restafval ingezameld gaat worden in hun stad. Dat bleek woensdagavond tijdens een informatiebijeenkomst. De nieuwe wijze van inzamelen moet dit jaar van start gaan. 

Inwoners kunnen op de website van de gemeente kiezen tussen twee opties:
1 - de restafvalcontainer houden - in totaal krijgen huishoudens dan vier containers omdat ook plastic thuis gescheiden gaat worden

2 - restafval in het vervolg naar een ondergrondse afvalcontainer in de straat brengen - het aantal containers bij huis blijft dan beperkt tot drie: plastic, papier en gft.
 
Die laatste optie baart ze mensen zorgen. De containers worden volgens hen namelijk gebruikt om grofvuil neer te zetten. Daardoor kan het een grote rotzooi op straat worden, denken ze.

[https://www.youtube.com/watch?v=coXRtIamGSc

Deze week organiseerde de gemeente info-bijeenkomsten over de veranderende wijze van afval inzamelen in Lelystad. Inwoners kunnen tot 28 februari kiezen voor een vierde container bij huis of een ondergrondse afvalcontainer in de wijk.

Petitie
Inmiddels is er een petitie gestart tegen de nieuwe manier van afvalinzamelen. Die is al bijna duizend keer ondertekend. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel