Geen vliegroute over Creil, maar er langs

CREIL • Do 22 februari 2018 | 11:05 • Donderdag 22 februari 2018 | 11:05
Er komt straks geen vliegroute over Creil, maar een nieuwe vertrekroute naar het noorden loopt wel pal ten westen van het dorp.

Dat laat Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) weten aan Omroep Flevoland. LVNL presenteerde woensdag tijdens een persconferentie van minister Cora van Nieuwenhuizen een reeks aanpassingen voor de vliegroutes. Bij elkaar moeten die de overlast verminderen van de lage vliegroutes, die tussen 2020 en 2023 worden gebruikt.

Eén van de aanpassingen betreft het schrappen van een vertrekroute over Rutten en Lemmer. LVNL heeft de route nu iets naar het westen verlegd. Een kaartje wekte woensdag de indruk dat de route over Creil zou gaan, maar dat kon een woordvoerder niet bevestigen. 

Uit een uitvergroting van het kaartje, opgevraagd bij LVNL, blijkt nu dat de nieuwe vertrekroute net ten westen van Creil blijft. De toestellen passeren het dorp tussen de 1800 en 3300 meter hoogte naar het noorden.

LVNL heeft ook een nieuwe route gepland voor naderend vliegverkeer vanuit het westen. De vliegtuigen dalen van 4800 meter boven het IJsselmeer tot uiteindelijk 1800 meter nabij Steenwijk, om daarna door te vliegen naar Lelystad Airport. Deze route passeert Creil net aan de noordzijde op circa 3000 meter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel