Eerste ondernemers bekend die centrum gaan aanpakken

EMMELOORD • Do 22 februari 2018 | 12:36 • Donderdag 22 februari 2018 | 12:36
De eerste ondernemers die het centrum in Emmeloord gaan aanpakken, zijn bekend. Dat laat de gemeente donderdag weten. 

Ontwikkelaar Oost en Van Tilburg gaat samen met PBV Architecten aan de slag met het Koningin Julianapark naast de Deel. De plannen voor de Noordzijde, het Kettingplein en de Boei worden aangepakt door investeerder Hoge Dennen, ingenieursbureau Interra en SUM Architecten.

Uitvraag
Volgens een aparte beoordelingscommissie kwamen deze bedrijven als beste uit de test bij de uitvragen. In totaal hadden acht partijen zich gemeld om het centrum te mogen ontwikkelen. Overigens loopt de uitvraag voor een horecapaviljoen op De Deel nog. De gemeente verwacht dat hier in juni meer over bekend is. 

Centrumplan
Al lange tijd is de vraag wat er met het centrum van Emmeloord moet gebeuren. Om daar antwoord op te krijgen werd ook de hulp van inwoners gevraagd. Zij konden geregeld meedenken over de invulling van het centrum op grote lijnen. De bedrijven die nu zijn uitgekozen, gaan met de concrete plannen aan de slag. 
 
Zo moet er in het Koningin Julianapark ruimte komen voor horeca, werken en wonen. En in de omgeving van de Noordzijde, Kettingplein en De Boei komen winkels, supermarkt, horeca en woningen. 

Hart voor Emmeloord
Volgende maand kunnen onder meer omwonenden de plannen bekijken. Daarna volgt een openbare bijeenkomst. Het is nog niet duidelijk wanneer dat precies is, maar wordt bekend gemaakt op de website Hart voor Emmeloord

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel