Politieke radicalen keren terug naar de Meerpaal

DRONTEN • Do 22 februari 2018 | 12:50 • Donderdag 22 februari 2018 | 12:50
Leden van de voormalige politieke partij PPR komen maandag 5 maart naar Dronten voor een reünie. De bijeenkomst wordt gehouden in De Meerpaal, waar de partij zo'n 50 jaar geleden ook haar oprichtingscongres hield.

Volgens de initiatiefnemers staan tijdens de reünie het ophalen van herinneringen en persoonlijke ontmoetingen centraal. Daarnaast zal een aantal oprichters terugkijken op de afgelopen decennia en bekijken wat er anno 2018 nog van hun radicale gedachtegoed over is gebleven. Onder hen ook oud-staatssecretaris Michel van Hulten uit Lelystad.

Afsplitsing
PPR stond voor Politieke Partij Radicalen. De partij ontstond in 1968, uit een afsplitsing van de Katholieke Volkspartij. De PPR speelde een bescheiden rol in de Nederlandse politiek, maar maakte in 1973 zelfs deel uit van de regering. In 1991 ging de partij samen met enkele andere kleine partijen op in GroenLinks.

Van Agt
Tot slot zal oud-fractievoorzitter Bas de Gaay Fortman in gesprek gaan met voormalig premier Dries van Agt. Volgens de organisatie geeft de veranderde blik van CDA-er Dries van Agt op de radicale politiek van de PPR daartoe alle aanleiding. Begin dit jaar vertelde de oud-premier in een kranteninterview dat hij tegenwoordig Groen Links stemt. 

Volgens de organisatie hebben zich al bijna 150 oud-leden voor de reünie in de Meerpaal aangemeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel