Loek Winter treedt terug als bestuurder van MC Zuiderzee

LELYSTAD • Do 22 februari 2018 | 15:05 • Donderdag 22 februari 2018 | 15:05
Loek Winter is teruggetreden als bestuurder van de ziekenhuizen van de MC Groep in Lelystad en Emmeloord en van het MC Slotervaart in Amsterdam. Hij blijft wel betrokken als aandeelhouder, maar wil meer tijd om zorgconcepten in binnen- en buitenland op te zetten. Dat heeft het ziekenhuis bekendgemaakt.

Loek Winter was sinds 2009 bestuurder van het MC Zuiderzee. Hij nam de ziekenhuizen over toen die op het punt stonden failliet te gaan. In 2014 werd ook het Slotervaartziekenhuis toegevoegd aan de MC Groep.

Reactie MC Groep
‘We gaan een inspirerend bestuurder missen. Loek Winter was vanaf het begin van de overname van het ziekenhuis de drijvende kracht achter een andere benadering van de zorg. Nu is voor Loek het moment gekomen een andere weg in te slaan. Hij is een zorgondernemer in hart en nieren. De keuze om zich meer toe te leggen op het verder ontwikkelen van zorgconcepten in Nederland en in het buitenland is daarom een begrijpelijke." Aldus Willem de Boer van de MC Groep.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel