Twee miljoen euro subsidie voor betere ruilverkaveling

FLEVOLAND • Do 22 februari 2018 | 19:13 • Donderdag 22 februari 2018 | 19:13
De provincie heeft twee miljoen euro subsidie beschikbaar voor het verbeteren van het proces van ruilverkaveling. In de loop van de jaren hebben boeren hun bedrijf vergroot door landbouwgrond elders te kopen of te pachten. Gevolg is dat boeren met hun trekkers soms veel moeten rijden voor ze bij hun akkers zijn. Dat is bijvoorbeeld niet bevorderlijk voor de verkeersveiligheid. Door te ruilen kunnen de agrariërs hun bezit dichter bij huis krijgen.

De provincie Flevoland vindt ruilverkaveling belangrijk, omdat het ook kan bijdragen aan duurzame landbouw en natuurontwikkeling. Maar het ruilen van grond is een moeizaam proces. Er zijn tal van partijen bij betrokken, zoals landbouwers, grondeigenaren, stichtingen voor kavelruil, landbouworganisaties en waterschappen. Ruilverkaveling met gesloten beurs blijkt vaak niet haalbaar.

De subsidie die de provincie beschikbaar stelt is voor de kosten die gemaakt worden bij ruilverkaveling. Per hectare is de subsidie vastgesteld op maximaal 1.250 euro. Betrokkenen worden in de gelegenheid gesteld voor 11 mei de subsidie aan te vragen. Op 15 maart houdt de provincie een informatie-avond over de regeling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel