Pas in augustus alle beloofde BOA's op bussen Keolis

ALMERE • Do 22 februari 2018 | 20:38 • Donderdag 22 februari 2018 | 20:38
Pas in augustus rijden alle beloofde 40 buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) mee op de stadsbussen van Keolis in Almere. Dat zei wethouder Frits Huis donderdagavond tijdens de politieke markt.

Eind vorig jaar werd bekend dat Keolis het veiligheidshoofdstuk voor het stadsvervoer allGo niet op orde had. De BOA's die volgens afspraak zouden meerijden bleken niet beëdigd te zijn en formeel niets te kunnen doen op het moment dat er iets gebeurt. Keolis erkende de fout en is bezig met een inhaalslag.

Huis vertelde de raad dat in april 25 bevoegde BOA's aan het werk zijn. Keolis zorgt ervoor dat op 1 augustus de overige ambtenaren kunnen beginnen. De fractie van de VVD is uitermate teleurgesteld over de gang van zaken en houdt de wethouder er aan dat de vervoersmaatschappij de gemaakte afspraken nakomt.

Vergoeding betalen
Wethouder Frits Huis heeft samen met burgemeester Franc Weerwind half maart een gesprek met Keolis. Huis zei dat het een pittig gesprek gaat worden. Als het bedrijf onvoldoende werk maakt van de BOA's zal de gemeente Almere Keolis in gebreke stellen. Dat kan betekenen dat het bedrijf een boete aan de gemeente moet betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel