Raad kiest een 'sobere' versie International School

ALMERE • Vr 23 februari 2018 | 0:11 • Vrijdag 23 februari 2018 | 0:11
De gemeenteraad van Almere heeft voor de goedkopere versie van de nieuwe International School in Poort gekozen. De wethouders René Peeters (D66) en Mark Pol (VVD) hadden twee plannen voor de nieuwe school gemaakt, één dat 16 miljoen euro kost en één van 14 miljoen euro. Tot grote teleurstelling van Peeters koos donderdagavond tijdens de Politieke Markt een meerderheid voor de sobere variant.

Bij deze goedkopere variant wordt minder geld besteed aan de duurzaamheid van het gebouw. Wethouder Peeters was erg verbaasd over de keuze van vooral de VVD en het CDA. "Door een minder goed en aantrekkelijk gebouw neer te zetten zullen ouders minder snel kiezen voor de internationale school in Almere en wijken ze uit naar bijvoorbeeld Hilversum of Amsterdam. De aantrekkingskracht van onze stad als vestigingsplaats voor internationale bedrijven neemt daardoor ook af en dat is zonde", zegt Peeters. "Bovendien zijn we de komende jaren wettelijk verplicht aan bepaalde duurzaamheidseisen te voldoen, dus dan moeten er na de bouw toch weer aanpassingen worden gedaan." 

Fractievoorzitter Hilde van Garderen van de VVD zegt dat de twee miljoen euro die minder wordt uitgegeven aan de nieuwe school niet het verschil zal maken in de keuze van bedrijven om naar Almere te komen. Zij wil dat het uitgespaarde geld aan andere scholen in de stad wordt besteed.

Op dit moment heeft Almere de International School in Poort en de International Primary School in de Literatuurwijk. Eerder werd al besloten om deze twee samen te voegen op een nieuw te bouwen campus. Er ontstaat dan één plek voor internationaal basis- en voortgezet onderwijs. Sommige raadsfracties wilden dat hier ook een pre-school voor kleuters bij zou komen, maar ook dat gaat niet door omdat een meerderheid in de gemeenteraad daar tegen stemde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel