Containerwoningen pas in juni weg; omwonenden kwaad

ALMERE • Vr 23 februari 2018 | 12:15 • Vrijdag 23 februari 2018 | 12:15
De containerwoningen die nu staan opgeslagen op een grasveld in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten kunnen pas op zijn vroegst in juni worden weggehaald. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Tjeerd Herrema. Omwonenden zijn kwaad, en willen dat de containers eerder verdwijnen.

Bezwaar
Bewoners van de wijk hebben vorig jaar succesvol bezwaar gemaakt tegen de komst van de 48 spaceboxen. De bezwaarcommissie oordeelde dat de gemeente een onjuiste procedure heeft gevold om af te kunnen wijken van het bestemmingsplan. De spaceboxen waren op dat moment al neergezet, al zijn ze nooit volledig geplaatst en ingericht. 

Wethouder Tjeerd Herrema zegt dat er een andere locatie voor de woningen is gevonden. Welke dat is wil hij nog niet bekendmaken, omdat eerst ook daar alle procedures met omwonenden doorlopen moeten worden.

Het weghalen van de spaceboxen vóór juni is volgens Herrema ingewikkeld. Dit omdat de ondernemer in eerste instantie wel een vergunning heeft gekregen. De eigenaar van de spaceboxen, Creative Living, kan mogelijk een schadevergoeding eisen. "Als de raad het eerder wil, dan heeft het waarschijnlijk wel financiële consequenties," zo zei Herrema.

Kritisch
Bewoners van de wijk Tussen de Vaarten wijzen erop dat zei al die tijd uitkijken op het bouwterrein met de spaceboxen. De hekken die om het terrein staan zijn de afgelopen maanden verschillende keren omgewaaid, zo geeft één van de bewoners aan. Ook staat er een paal diagonaal over het voetpad. "Levensgevaarlijk," zo zeggen ze. Verder ergeren ze zich aan de groene bouwlampen die het terrein 's nachts verlichten. 

Motie
Tijdens de Politieke Markt van donderdagavond stond de PVV op het punt een motie in te dienen waarin de eigenaar wordt opgedragen de boxen binnen drie weken weg te halen. De motie is echter nog even aangehouden, omdat de partij eerst wil weten wat de financiële gevolgen precies zijn. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel