Regenboogprovincie: concrete maatregelen en acties

LELYSTAD • Za 14 april 2018 | 11:46 • Zaterdag 14 april 2018 | 11:46

De provincie Flevoland komt in de loop van het jaar met concrete maatregelen en acties om de verworven status als Regenboogprovincie invulling te geven. Hierbij gaat het om de acceptatie en gevoel van veiligheid van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en mensen met een interseksuele conditie (LHBTI) te verbeteren.

De provincie wil de doelgroep actief betrekken bij het verkennen, opstellen en uitvoeren van beleid en de daaruit voortvloeiende activiteiten. Die betrokkenheid loopt zowel via de LHBTI als belangenorganisaties als het COC en het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland. De uit te voeren activiteiten moeten een aanvulling zijn op wat gemeenten al zelf doen.

Onder een vergrootglas


De effecten van maatregelen moeten geregeld onder het vergrootglas worden gelegd en zo nodig worden aangepast, vindt de provincie. Nu wordt alleen het gevoel van onveiligheid gepeild en dat is volgens Flevoland te beperkt. Ook worden activiteiten te weinig opgezet vanuit specifieke en aantoonbare vraag of behoefte, concludeert de provincie.

De komende maanden gaat de provincie praten met het Bureau Gelijke Behandeling, het COC en mensen uit de LHBTI-gemeenschap. Deze gesprekken vormen de basis voor de plannen van de Regenboogprovincie Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel