Tientallen Donkervoort-eigenaren vieren jubileum

LELYSTAD • Za 12 mei 2018 | 15:52 • Zaterdag 12 mei 2018 | 15:52

Tientallen Donkervoort-eigenaren zijn zaterdag naar de fabriek in Lelystad gekomen voor de 40e verjaardag van de sportauto. Van de Super 7 tot de D8 RS, alle modellen waren aanwezig op de bijeenkomst.

Ter gelegenheid van de verjaardag werd er een historische rally verreden en werden de bolides  gekeurd door directeur Joop Donkervoort. De liefhebbers van het automerk konden er de gezamenlijke passie delen. "Het is gewoon een heel geweldige, basic auto. Je kan alles zelf repareren, want alles is mechanisch", vertelt een eigenaar van een oude S8.

Nieuw model


De jubileumbijeenkomst was niet alleen een moment voor een blik in het verleden van het merk. Er werd ook een nieuw model gepresenteerd de: GTO 40. Directeur Joop Donkervoort kijk nog verder de toekomst in. "De automobielwereld is natuurlijk heel sterk in beweging en dat zal bij ons niet anders zijn", vertelt hij. "De afgelopen tien jaar hebben we veel ontwikkelingen gehad met andere motoren en andere modellen. Ik denk dat de directe toekomst ook dergelijke veranderingen gaat brengen."

Elektrische motor 


Momenteel zijn veel autofabrikanten bezig met de ontwikkeling van elektrische motoren. Toch denkt Donkervoort niet dat daar de toekomst van zijn auto's ligt. "Je kunt beter proberen CO2-neutraal te zijn", legt hij uit. "Ik verwacht dat er straks extra belasting komt op de delfstoffen die in batterijen zitten. We gaan ons realiseren dat batterijen ook milieu-onvriendelijk zijn. Dus ik denk dat we voor wat anders gaan kiezen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel