Vijf verdachten van wapenhandel aangehouden

ALMERE • Za 20 oktober 2018 | 14:16 • Zaterdag 20 oktober 2018 | 14:16

Vijf verdachten zijn vrijdagmiddag in Almere aangehouden bij een onderzoek naar wapenhandel. De politie deed invallen bij Poolcentrum Almere op de Grote Markt en een bedrijfspand in de Palmpolstraat, in de Danswijk.

De twee binnengevallen panden zijn op last van de burgemeester voor twee weken gesloten omdat er aanwijzingen zijn dat er in wapens is gehandeld. De sluiting kan verlengd worden als de politie gedurende het onderzoek meer bewijs voor wapenhandel vindt.

Over de precieze reden waarom de vijf personen zijn aangehouden, kan de politie nog niets vertellen omdat het onderzoek nog niet is afgerond.

In mei schorste burgemeester Weerwind al voor tien weken de drank- en horecavergunning van Poolcentrum Almere. Het horecagedeelte moest daarom in die periode de deuren sluiten. In december 2017 werd de vergunning ook al geschorst, toen voor twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel