Leerlingen schrijven kaartjes voor asielkinderen

ALMERE • Ma 19 november 2018 | 23:42 • Maandag 19 november 2018 | 23:42

Vluchtelingenkinderen die in het asielzoekerscentrum van Almere wonen, kregen dinsdag een kaartje van kinderen uit groep 8 van basisschool De Heliotroop. Het is de aftrap van een landelijke schrijfactie om kinderen in azc's een hart onder de riem te steken. Ook is het dinsdag de dag van de rechten van het kind.

Samen met ambassadeurs Dieuwertje Blok en Almeerder Mo Hersi van Vluchtelingenwerk werden de kaarten geschreven en versierd. De kinderen schreven op de kaartjes wat hun favoriete muziek, plaats en bezigheid is. Ook schreven ze een persoonlijke boodschap aan de vluchtelingenkinderen.

Persoonlijk afgeven
Volgens Dieuwertje Blok is een kaartje met daarop een leuke boodschap voor de kinderen een klein lichtpuntje in een moeilijke tijd. "Vreemd land, vreemde taal, ander klimaat. Moet je je voorstellen hoe eenzaam je je volgens mij dan kan voelen en hoe belangrijk het is om te merken dat je welkom bent."

Na het maken van de kaartjes op De Heliotroop ging een aantal kinderen samen met Dieuwertje en Mo naar het AZC in Almere om ze persoonlijk af te leveren bij de vluchtelingenkinderen.

Inmiddels hebben zich al 20 scholen aangemeld voor de schrijfestafette en kunnen ook particulieren of andere organisaties kaarten bestellen bij Vluchtelingenwerk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel