Aangepaste Stint wordt getest bij RDW in Lelystad

LELYSTAD • Di 11 juni 2019 | 14:52 • Dinsdag 11 juni 2019 | 14:52

Deze week wordt op het terrein van de RDW in Lelystad een test gedaan met een aangepaste Stint. De elektrische bolderkar is op dit moment verboden, nadat in september vorig jaar in Oss vier kinderen om het leven kwamen bij een ongeluk op een spoorwegovergang.

Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen heeft een lijst met tientallen eisen opgesteld. Als de aangepaste Stint aan die eisen voldoet, mag hij weer de weg op. De RDW, de organisatie die de registratie van gemotoriseerde voertuigen in ons land verzorgt, voert de controle uit.

Aanpassingen kosten drieduizend euro
De nieuwe bolderkar heeft een noodstop, andere gordels en een nieuwe gasaandrijving. Er mogen maximaal acht passagiers in. De aanpassingen kosten drieduizend euro. Eigenaren die weer met hun Stint de weg op willen moeten dat bedrag zelf betalen.

Zenuwslopend
De fabrikant van de Stint is er klaar voor om duizenden voertuigen om te bouwen, maar kan daar pas mee beginnen na de toestemming van de RDW. Over een week is er meer duidelijkheid, het wachten is zenuwslopend vertelde eigenaar Edwin Renzen tegen RTV Utrecht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel