'Coldcaseteam kijkt naar DNA-bewijs tegen Ernest Louwes in Deventer moordzaak'

LELYSTAD • Za 17 augustus 2019 | 8:58 • Zaterdag 17 augustus 2019 | 8:58

Een coldcaseteam van de Amsterdamse politie is op de Deventer moordzaak gezet, schrijft De Stentor. Het specialistische rechercheteam heeft van de Hoge Raad in Den Haag opdracht gekregen om het DNA-onderzoek, dat tot de veroordeling van Lelystedeling Ernest Louwes leidde, nog een keer te bekijken.

Dat zegt advocaat-generaal Diederik Aben van de Hoge Raad, het hoogste rechtsorgaan van Nederland. Hij doet al vijf jaar onderzoek naar herziening van de geruchtmakende moordzaak.

Het inschakelen van het coldcaseteam volgt nadat advocaat Geert-Jan Knoops, die Louwes bijstaat, onvrede had geuit over nieuw onderzoek dat Aben heeft laten verrichten naar het DNA op de blouse van de vermoorde weduwe Wittenberg. Dat is gebeurd door een Engelse DNA-deskundige.

De sporen - waaronder een bloedspetter - zijn afkomstig van Louwes en zijn door geweld op de blouse terechtgekomen, concludeert die deskundige. Daarmee onderschrijft hij het NFI-onderzoek dat eerder is verricht en op basis waarvan Louwes is veroordeeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel