Veel reacties op overlijden "inspirerende" Laura Maaskant

EMMELOORD • Di 20 augustus 2019 | 23:21 • Dinsdag 20 augustus 2019 | 23:21

Op social media verschijnen veel reacties op het overlijden van schrijfster Laura Maaskant. De Emmeloordse overleed afgelopen donderdag op 25-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

"Wat een klote ziekte is het toch. Ze heeft zo intens geleefd, inspirerend en wijs. Dank dat je er was Laura. Rust zacht", schrijft voormalig olympisch kampioen Maarten van der Weijden op Twitter. Sommige mensen citeren teksten uit het boek LEEF! dat Laura schreef over haar leven met de ziekte. "De toekomst wordt heel erg overschat, terwijl ik door het gebrek aan toekomst, het nu moment als meer ervaar”, zo schrijft een twitteraar.

Op Laura's website is een condoleanceregister geopend, ook daar stromen de reacties binnen. "Gecondoleerd met het overlijden van Laura. Ik heb haar boek gelezen nadat bij mij bijna 3 jaar geleden kanker is geconstateerd. Zij heeft mij veel inspiratie gegeven om ondanks alles door te gaan", schrijft iemand. Anderen betuigen hun medeleven aan de nabestaanden en bewonderen het leven dat Laura geleefd heeft.

Een interview met Laura uit 2014:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel