Eerste dieseldiefstal dit jaar uit beregeningsinstallaties boeren

NOORDOOSTPOLDER • Ma 11 mei 2020 | 17:23 • Maandag 11 mei 2020 | 17:23

Dieven hebben onlangs voor de eerste keer dit jaar honderden liters diesel gestolen uit beregeningsinstallaties in Noordoostpolder. Dat meldt één van de wijkagenten uit die gemeente. Zulke diefstallen vinden vaker plaats in de polder.

Volgens de wijkagent is er brandstof buitgemaakt bij boerenbedrijven aan de Zwartemeerweg en Uiterdijkenweg in Noordoostpolder. Bij één van de boeren is ruim honderdvijftig liter diesel ontvreemd.

De beregeningsinstallaties zijn een favoriet doelwit voor brandstofdieven. In de installatie bevindt zich een grote dieseltank en de apparaten staan urenlang op dezelfde plek te draaien op een relatief afgelegen plek aan de randen van akkers.

De politie hoopt dat inwoners van de polder samenwerken met surveillerende agenten om verdachte situaties zo snel mogelijk op te merken. Vorig jaar gaf de politie aan boeren de tip om een wildcamera bij een beregeningsinstallatie te plaatsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel