Zorgen om afdoen mondkapjes van leerlingen speciaal onderwijs

URK • Do 4 juni 2020 | 0:50 • Donderdag 4 juni 2020 | 0:50

Leerlingen van het speciaal onderwijs hebben moeite met het dragen van een mondkapje als ze naar school gereden worden. Dat stelt raadslid Ria Visser van de ChristenUnie in een commissievergadering op Urk. Van bezorgde ouders kreeg ze te horen dat deze kwetsbare scholieren tijdens de rit naar school moeite hebben om hun mondkapje op te houden.

Volgens de richtlijnen van het RIVM horen de passagiers een mondkapje te dragen in de bus. Omdat sommige leerlingen dit niet doen, wil de vervoerder deze leerlingen niet meenemen. Wethouder Geert Post kent de problematiek. Volgens hem vrezen de vervoerders dat ze een boete krijgen als ze betrapt worden op het vervoeren van een passagier zonder mondkapje. Sommige ouders brengen nu zelf hun kind naar de school voor speciaal onderwijs.

Wethouder Post laat weten geen oplossing te hebben voor het probleem. Hij heeft toegezegd in gesprek te gaan met de vervoerder maar vreest dat hij weinig kan veranderen aan de opgelegde richtlijnen van het RIVM.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel